2
استادیار، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران
چکیده
این پژوهش به بررسی دیدگاه ابنسینا درباره نقش شارع (پیامبر) و جایگاه آن در جامعهسازی دینی پرداخته است. ضرورت و اهمیت این تحقیق در فهم عمیقتر اندیشههای ابنسینا درباره رابطه دین و جامعهسازی نهفته است. بررسی این نگاه، از یک سو به درک پیوند میان شریعت و عقلانیت در اندیشه او کمک میکند و از سوی دیگر، مبنایی برای تحلیل جامعهای آرمانی و عدالتمحور در فلسفه اسلامی ارائه میدهد. روش این پژوهش تحلیل محتوای آراء ابن سینا از طریق روش گردآوری کتابخانهای است. جامعهسازی دینی با تأکید بر نقش نبی به عنوان شارع در اندیشه ابنسینا به مفهوم پیوند دین و سیاست برای دستیابی به مدینهای فاضله است که در آن سعادت انسان و نظم اجتماعی به هم آمیختهاند. ابنسینا نبی را بهعنوان شارع، نماینده خداوند و وضعکننده قوانین کلی برای هدایت جامعه میداند. شریعت نهتنها راهنمای زندگی فردی هستند، بلکه ساختار اجتماعی و سیاسی جامعه را نیز تنظیم میکنند. شریعت ابزاری اساسی برای تحقق عدالت، نظم و پایداری اجتماعی است و فلسفه نیز میتواند به تبیین و تعمیق اصول شریعت کمک کند. او با این دیدگاه مدینهای را تصور میکند که در آن، شریعت و عقل با همافزایی، جامعهای منسجم و سعادتمند ایجاد میکنند و امکان بهرهگیری از عقل و اجتهاد را برای رسیدن به جامعهای پیشرفته و عدالتمحور فراهم میآورند.
شمس آبادی حسینی, مجید, & جبارپور, محمد. (1403). جامعهسازی دینی با تأکید بر نقش نبی به عنوان شارع در منظر ابن سینا. مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 3(11), -.
MLA
مجید شمس آبادی حسینی; محمد جبارپور. "جامعهسازی دینی با تأکید بر نقش نبی به عنوان شارع در منظر ابن سینا", مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 3, 11, 1403, -.
HARVARD
شمس آبادی حسینی, مجید, جبارپور, محمد. (1403). 'جامعهسازی دینی با تأکید بر نقش نبی به عنوان شارع در منظر ابن سینا', مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 3(11), pp. -.
VANCOUVER
شمس آبادی حسینی, مجید, جبارپور, محمد. جامعهسازی دینی با تأکید بر نقش نبی به عنوان شارع در منظر ابن سینا. مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 1403; 3(11): -.