نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران با محوریت ولایت مطلقه فقیه که اساساً برگرفته از اندیشه فقهی امام خمینی (ره) میباشد، در گام اول مشابهتهایی با نظریه فیلسوف شاه افلاطون و سپس راوی اسلامی آن یعنی فارابی به ذهن متبادر میکند. لذا همزبانی یا ناهمزبانی ساختار این دو نظام، محل بررسی و مسأله مقاله حاضر است، که در آغاز با شرحی مختصر از نظریه زبانی فردینان دوسوسور، سعی میشود نظام زبانی حاکم بر اندیشه فارابی و سپس رهگیری آن در نظام زبان سیاسی جمهوری اسلامی ایران در این چارچوب بیان شود و با مطالعه تطبیقی این دو نظام، به دنبال نشان دادن این نظر میباشیم که علیرغم تفاوت در مشرب فقهی-فلسفی فارابی با مشرب فقهی امام خمینی (ره)، این دو نظام از همزبانی قابل توجهای برخوردار میباشند. در پژوهش حاضر از دادههای کتابخانهای و اینترنتی استفاده شده و به روش تحلیلی-توصیفی به نگارش درآمده است. می توان گفت که جستار حاضر یک مطالعه میان رشته ای است.
علیپوریانی, طهماسب, قائمی, یاسر, & اسفندیاری, عابدین. (1403). مقایسه زبان تمدنی فارابی و امام خمینی بر اساس الگوی زبانشناختی سوسور. مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 2(6), 101-129.
MLA
طهماسب علیپوریانی; یاسر قائمی; عابدین اسفندیاری. "مقایسه زبان تمدنی فارابی و امام خمینی بر اساس الگوی زبانشناختی سوسور". مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 2, 6, 1403, 101-129.
HARVARD
علیپوریانی, طهماسب, قائمی, یاسر, اسفندیاری, عابدین. (1403). 'مقایسه زبان تمدنی فارابی و امام خمینی بر اساس الگوی زبانشناختی سوسور', مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 2(6), pp. 101-129.
VANCOUVER
علیپوریانی, طهماسب, قائمی, یاسر, اسفندیاری, عابدین. مقایسه زبان تمدنی فارابی و امام خمینی بر اساس الگوی زبانشناختی سوسور. مطالعات میانرشتهای تمدنی انقلاب اسلامی, 1403; 2(6): 101-129.